Home pageTheaterproductiesProductiehuis TOPPTheater in SchoolIn BedrijfProductie en AdviesPartners

General:

Home page

Contactgegevens

Over ons

Publiciteit

Twitter

Facebook

Speellijsten

Toegangskaarten

naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, van de makers van de musical Achtste-groepers huilen niet, 7+ voorstelling
De muziektheatervoorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

Spel: Maarten Ebbers en Ida van Dril
Regie: Pepijn Cladder
Tekst: Tom Sijtsma

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft.
Tuur denkt vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje.
En het grote geheim.

De muziektheatervoorstelling Oorlogsgeheimen gaat over geheimen, helden en angsten. Over vriendschap, liefde en herinneringen.

Het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens is in 2008 getipt door de Nederlandse Kinderjury en won de Archeon Jeugdboekenprijs 2009. Jacques Vriens is een van de bekendste en meest succesvolle auteurs van kinderboeken in Nederland.

Oorlogsgeheimen is de tweede voorstelling van Van Engelenburg Theaterproducties naar een boek van Jacques Vriens. Van Engelenburg kiest bewust voor de meer inhoudelijke boeken van Jacques Vriens. Eerder maakten zij de musical Achtste-groepers huilen niet. Deze voorstelling werd succesvol ontvangen en ontving tevens de Musicalworld Kids Award 2011!

Voor meer informatie en de speellijst: » www.oorlogsgeheimen.com

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, SNS Reaalfonds, Stichting Janivo, Elise Mathilde,. Ars Donandi, Kattendijke-druckerfonds, Normafonds


van Engelenburg Theaterproducties (c) 2010 - All rights reserved
Haarlem - tel 023 531 5578